top of page
Zoeken

Weddingplanner Mirte: ‘Organiseren en creatieve ideeën uitwerken deed ik al als klein meisje

Bijgewerkt op: 15 nov. 2020

Mijn zus vroeg mij in 2018 om ceremoniemeester te zijn bij haar bruiloft en ook de broer van mijn vriend zag mij in die rol voor zijn trouwerij. Ze trouwden kort na elkaar, dus eigenlijk was het niet haalbaar, maar ik wilde het tóch dolgraag doen. Het werden zulke mooie dagen en ik kreeg er zoveel energie van dat ik dacht: als ik dit zó leuk vind dan moet er meer mee gaan doen. Een goede keus: het organiseren van bruiloften is mijn lust en mijn leven.


Eigenlijk heb ik twee passies, over werken in de zorg ben ik ook heel erg enthousiast. Ik werkte al parttime als ambulant hulpverlener bij NEOS, een organisatie voor opvang van dak- en thuislozen. Mijn cliënten hebben hulp nodig bij bijvoorbeeld het vinden van werk en het regelen van hun financiën zodat zij weer perspectief krijgen in het leven. Ik ontvang heel veel dankbaarheid voor mijn inspanningen. Naast dit werk wilde ik nog iets anders gaan doen. Organiseren, plannen en creatieve ideeën uitwerken deed ik al als klein meisje en als er mensen komen eten, moet bijvoorbeeld de styling van de tafel perfect zijn. In april vorig jaar heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Via NHA heb ik een thuisopleiding voor weddingplanner gevolgd zodat mijn basiskennis op orde was. Mijn motto was, zoals altijd, ik ga er vol in en ik zie wel hoe het loopt.


Minder stress Het is leuk om voor een feest of evenement out of the box te denken, maar ik moet wel feeling hebben met een thema. Een Harry Potter bruiloft past niet bij mij, dus dat laat ik graag aan een ander over maar met heel veel andere ideeën kan ik prima uit de voeten. Ik vind het heerlijk om mee te denken en er een creatieve en originele draai aan te geven. Het kennismakingsgesprek plan ik graag bij mensen thuis zodat je een goed beeld krijgt van de sfeer in huis en de stijl van de klanten. Belangrijk is om te kijken naar de personen: wat past bij hen? Ik kom met suggesties waar zij niet aan hebben gedacht. Maak bijvoorbeeld een speciaal kinderhoekje zodat het feest ook voor kleintjes leuk blijft. Het geeft het bruidspaar een fijn gevoel als alles soepel verloopt, dat vermindert de stress. Ik zeg ook altijd: geniet van de dag en vergeet elkaar niet.


Naast bruiloften organiseer ik ook bijzondere verjaardagen, bijvoorbeeld als iemand 30 of 50 wordt. Gender reveal party’s waarbij de aanstaande ouders het geslacht van de baby bekendmaken, zijn ook populair. Mensen die een klein budget hebben, geef ik tijdens een adviesgesprek tips die ze zelf kunnen uitvoeren. Natuurlijk wil ik graag een opdracht binnenhalen, maar ik vind het zonde als mensen onnodig veel geld uitgeven. Mensen kunnen mij ook inhuren als styliste. Ook neem ik op verzoek bepaalde taken over van de ceremoniemeester. Vaak vervult de zus of vriendin van de bruid die taak en het is natuurlijk fijn als zij niet constant het draaiboek hoeft te checken maar vooral kan genieten van de bijzondere dag. Goede adresjes Inmiddels weet ik wat je wel en niet nodig hebt voor de feesten en evenementen. Waar haal je goede kaarsen die niet druppen op het tafelkleed, waar koop je mooi en kreukvrij tafellinnen, wie levert mooie en betaalbare bloemen? Ondertussen heb ik veel goede adresjes verzameld. Het is een uitdaging om alles te regelen binnen het budget. Ik vind het ook belangrijk om duurzaam te werken en spullen waar mogelijk te hergebruiken.


Ik organiseer ook regelmatig styled wedding shoots. Daarbij werk ik samen met andere ondernemers uit de trouwbranche. Op een prachtige locatie bootsen we dan een bruiloft na, compleet met bloemen en taart. De foto’s die we daarvan maken, gebruik ik voor mijn portfolio, als inspiratie voor aanstaande bruidsparen. In opdracht van bijvoorbeeld restaurants verzorg ik ook de styling voor fotoshoots.


‘Vergeet elkaar niet tijdens de bruiloft’

Door corona is mijn werk momenteel niet gemakkelijk, de pandemie heeft veel in de war geschopt. Mijn doel was om dit jaar meer te gaan experimenteren met alle ideeën die ik heb, maar dat lukt in deze situatie helaas niet. Ik had reserveringen voor zes bruiloften staan, die nu niet doorgaan. Dat is heel erg zuur voor de bruidsparen en voor mij omdat ik de passie die ik heb voor mijn vak nu niet kwijt kan. Gelukkig kan ik goed relativeren en besef ik dat gezondheid belangrijker is. Ik ben wel blij dat voor alle bruiloften inmiddels een nieuwe datum is geprikt in het komende jaar. Hopelijk kunnen die wel doorgaan en worden het fantastische dagen, want de liefde is geweldig en het is mooi om dat te vieren.’


 

Wie is Mirte?Talent: bruiloften, feesten en andere evenementen organiseren en stylen. 

Trots op: ik ben ondernemend en durf mijn onderbuikgevoel te volgen. Als je een keer op je bek gaat, word je daar niet slechter van. 

Mooiste jeugdherinnering? Ik kom uit een druk gezin, met vier zussen en een broer, en heb een heel erg fijne jeugd gehad. Ik genoot altijd van het gezelschap thuis en ook nu geniet ik nog van die gezelligheid. 

Eet graag? Gezonde gerechten én friet, maar niet tegelijk!

Mooiste plek waar je ooit bent geweest? Aruba. Ik kan ook genieten van mountainbiken in de natuur, hier in de buurt. 

Waar word je boos om? Onrecht en vooroordelen, vaak komen die voort uit onwetendheid. Ik merk dat bijvoorbeeld mensen die in detentie hebben gezeten, vaak een stempel krijgen. Ik wil graag open staan voor mensen en tegelijk niet naïef zijn. 

Ben je tevreden? Ja, ik ben nog steeds een beetje onbezonnen en ik hoop dat ik zo blijf. 

Beste eigenschap? Ik kan me goed inleven in een ander.

Van wie heb je het meest geleerd? Van mijn moeder. 

Wat doe je als je een baaldag hebt? Balen, soms een potje janken en daarna weer verder. 

Favoriete boek? Psychologische thrillers. Vaak kies ik voor (waargebeurde) verhalen die zich afspelen in de gevangenis.

Favoriete social medium? Instagram. Ik heb heel erg dankbaar voor mijn trouwe volgers. Ik post wat ik leuk vind. Dat doe ik op gevoel, zonder vooropgezet plan. Het moet professioneel zijn én echt. 

Hoe ontspan je? Door te sporten, ik houd van fitness en sinds kort van mountainbiken.

Zonnen of zwemmen? Zonnen mét zonnebrandcrème. 

Chips of chocola? Chocolade. 

Dansen of zingen? Dansen. 

Grappig of romantisch? Grappig. 

Rijst of Pasta? Pasta.
 

Tips van Mirte


1. Leg de lat niet te hoog en vergeet niet te genieten van jullie (trouw)feest.


2. Kies voor een feest dat bij jullie past.

Meer weten over Mirte? Kijk op: https://www.mirtyplanner.nl/

389 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page