top of page
Pasta met Fiore Di Zucchine
(courgette bloemen)

​Wat heb je nodig?

​

  • 160 gram pasta (80 gram per persoon)

  • 1 sjalot of ui

  • 300 gram kleine courgettes

  • courgette bloemen

  • 100 ml melk

  • zout en peper naar smaak

  • olijfolie

  • geraspte kaas (optioneel)

  • pepervlokken(optioneel)

 

 

 

Hoe maak je deze pasta? 

  1. Zet een grote pan met water op en voeg zout toe. Breng aan de kook.
     

  2. Intussen verwijder je de stamper en meeldraden van de bloemen door de onderkant van de kelk met een mesje weg te snijden en maak de bladen schoon met een zacht borsteltje. Als het nodig is kan je ze ook afspoelen. Snij de bloemen in reepjes.
     

  3. Schaaf de courgettes fijn, gebruik hiervoor de grote gaten van de schaaf.
     

  4. Verwarm de olie in een bakpan en fruit de fijngesneden ui of sjalot. Voeg de geschaafde courgettes toe en een beetje zout. Roerbak voor 2-3 minuten. Voeg de courgette bloemen toe en roerbak nog een minuut of 5.
     

  5. Kook de pasta ´al dente´ in het gezouten water. Giet de pasta af en doe ze in de pan met de groenten samen met een glas (warme) melk. Kook tot alle melk in verdampt.
     

  6. Direct opdienen.
     

  7. Je kan op het bord er nog wat kaas over strooien. Als je wat meer accent wil hebben, kan je tijdens het bakken van de groente ook wat pepervlokken toevoegen.

Schermafbeelding 2020-10-25 om 15.08.56.
bottom of page