top of page
Zoeken

Huidverzorgingsexpert, visagiste en haarstyliste Cally: ‘Als je in balans bent, ben je op je mooist’

Bijgewerkt op: 7 dec. 2020

‘Mijn doel is dat mijn klanten zich fijn voelen bij wat ze uitstralen. Ik vind het belangrijk dat ze zich comfortabel voelen. Dat bereik ik door dicht bij de klant te blijven, ook op het gebied van haar en make-up. Door mensen te screenen, zie ik wat bij iemand past. Zo kijk ik naar de ogen en botstructuur maar ook naar iemands persoonlijkheid. Een uitbundig persoon adviseer ik een andere stijl dan een rustig type. Wenkbrauwen zijn ook heel bepalend voor je uitstraling, ze geven je gezicht expressie. Voor mij is het een sport om ervoor te zorgen dat ze perfect bij de klant passen.


Veel vrouwen hebben geen oog voor hun sterke punten. Door hun onzekerheid ligt de focus op wat zij niet mooi aan zichzelf vinden. Met make-up en verzorgingsproducten kun je daarop inspelen. Diepliggende ogen kun op je ‘naar voren’ halen, een rond gezicht kun je ‘shapen’ en een onrustige huid kun je door de juiste verzorging tot rust laten komen. Vervolgens kun je de sterke kanten accentueren door de aandacht op bijvoorbeeld de mond of de ogen te leggen. Ik vind het fijn dat je ‘eigen ik’ er steeds meer mag zijn in onze maatschappij. Niet iedereen hoeft er hetzelfde uit te zien. In de media is ook meer ruimte voor authenticiteit.


Testers bemachtigen Als klein kind schreef ik al in vriendenboekjes dat ik later mensen mooi wilde maken. Tekenen vond ik ook leuk, daarmee kon ik mijn creativiteit wel kwijt maar ik wilde met mensen werken. Iedere vrijdagavond mocht ik mijn moeder opmaken en ik leefde me ook uit op mijn barbies en vriendinnen. Ik was vaak te vinden bij de DA parfumerie in Boxtel om crèmes en make-up te bekijken en testers te bemachtigen. Mijn grote wens was om later bij die winkel te gaan werken. Ik was dolblij toen ik eindelijk oud genoeg was en bij de DA aan de slag kon.


Na de middelbare school volgde ik de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik leerde veel over verzorging. Een goed verzorgde huid zorgt voor een mooie uitstraling. Wat creativiteit betreft viel de opleiding een beetje tegen. Veel behandelingen bezorgen de klant eerst vlekken en een rode huid en ik wilde zo graag mensen mooi maken. Ik besloot daarom de toonaangevende visagieopleiding van Mieke Petiet in Amsterdam te gaan doen. Daarna stroomde ik door naar de Gruppo Select, de vervolgopleiding voor visagisten waarbij veel aandacht wordt besteed aan hogere schooltechniek voor gezicht en lichaam. Ik werkte mee aan fotoshoots en heb een aantal keer geholpen bij de Amsterdam Fashion Week, dat vond ik supertof. In die fase werd echt duidelijk dat dit werk bij mij past. Ik kreeg positieve feedback van mijn docenten en mijn werk werd gepubliceerd in een magazine.


‘Een eigen salon stond altijd al op mijn wensenlijstje’

Veel vrijheid

Na een baan in de schoonheidssalon van de DA parfumerie ging ik werken bij Switch Kappers. Daar was ik verantwoordelijk voor de make-up van klanten. Ik ben leergierig en heb me stap voor stap ontwikkeld. Na een kappersopleiding aan de Amsterdam Hair School mocht ik ook haar gaan kleuren en opsteken. Ook volgde ik een opleiding tot trainster bij het toenmalige make-up merk Trucco van Sebastian. Ik maakte de modellen achter de coulissen op en leerde veel op het gebied van make-up. Bij Switch had ik veel vrijheid en kreeg ik de kans om mee te denken. Uiteindelijk heb ik er zeventien jaar gewerkt. Een eigen salon stond altijd al op mijn wensenlijstje, maar ik vond het lastig om de stap te zetten. De verkoop van Switch was het zetje dat ik nodig had.


Sinds anderhalf jaar werk ik als zelfstandig ondernemer. Dat bevalt erg goed maar ik ben nog niet waar ik wil zijn. Momenteel heb ik een werkplek in huis en huur daarnaast een paar dagen per week een salon in Sint-Michielsgestel, waar ik heel blij mee ben. Ik zou graag een werkplek op één locatie willen hebben waar ik mijn klanten het ultieme me-time gevoel kan geven. Ik droom ook van een groot pand waar ik kan samenwerken met andere creatieve ondernemers.


Totaalplaatjes zijn mijn specialiteit. Daarin kan ik mijn passie op het gebied van huidverzorging, make-up en haar kwijt. Ik geef graag een-op-een advies of workshops over hoe mensen zich nog mooier kunnen maken. Ook volg ik modetrends, daar haal ik veel inspiratie uit. Bij het make-upmerk waar ik mee werk, Lord and Berry, spelen creativiteit en mode ook een belangrijke rol, daarom heb ik voor dat merk gekozen. Het is tof om mijn ideeën door te vertalen naar klanten, passend bij hun eigen ik. Daarnaast verzorg ik de styling voor zakelijke fotoshoots en creëer ook looks voor bruiloften en feesten. Door mijn klanten ontspannen momenten in drukke tijden te geven, wil ik ze een mooi gevoel bezorgen. Als je in balans bent, van binnen en van buiten, ben je op je mooist.’

 


Wie is Cally?Talent: Mensen een mooi gevoel geven. 

Waar ben je bang voor? Om te falen.

Waar word je boos om? Dat we zo veel moeten. 

Beste eigenschap? Ik voel mensen goed aan. 

Wat doe je als je een baaldag hebt? Douchen of in bad gaan en het proberen los te laten.

Mooiste cadeau? Mijn kindjes.

Mooiste plek waar je ooit bent geweest? Lankayan, een klein tropisch eiland in Sabah, Maleisië. Heerlijk rustig en je kunt er kleine schildpadjes zien. 

Van wie heb je het meeste geleerd? Op professioneel gebied van Ingrid Broeren van Switch. Zij gaf mij de mogelijkheid om veel cursussen te volgen waar ik veel van heb opgestoken. Op persoonlijk vlak van mijn moeder.

Eet graag? Ik houd het meeste van verfijnd eten met een goede wijn. Daar word ik heel vrolijk van.

Favoriete tijdschrift? Elle, Vogue.Favoriete winkel? Leuke woon- en kledingwinkeltjes waar ik inspiratie kan opdoen. Dat kan ook een knus eetcafé zijn. 

Zwemmen of zonnen? Zonnen, maar wel altijd met een zonnefilter!

Pasta of rijst? Pasta.

IJs of chocola? Chocola.

Zingen of dansen? Ik zou graag goed willen kunnen zingen.

Grappig of romantisch? Grappig.
 

Tips van Cally:

1. Goede huidverzorging is de basis voor een mooi make-up. Reinigen, peelen en hydrateren zijn dan ook essentieel en gebruik producten die bij jouw huidtype passen.

2. Verzorg je innerlijk goed. Als je van binnen goed voelt, straal je dat ook uit.

Meer weten over Cally? Kijk op https://www.callymooigevoel.com/78 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page